2/10/15

Museu de la pell

Avui divendres 2 d'octubre de 2015 hem anat tot el Cicle Superior al Museu de la Pell d'Igualada, que està a a la comarca de l'Anoia.

Gràcies a la nostra monitora Glòria, hem pogut conèixer i entendre una mica més del procés de tranformació de la pell en cuir. Hem fet un taller on ens ha ensenyat a decorar el cuir i el resultat ha estat un penjoll o un clauer autèntics!

Després hem entrat a una part del museu per fer la visita. Ens ha explicat des del segle XIV, Igualada ha estat una població d'adovers importants. I ja al segle XVIII es van recollir en fàbriques controlant molt més el procés. Els mateixos pagesos portaven la pell de les vaques amb que s'havien alimentat, passava per un procés de neteja, d'emblanquinament amb calç i posteriorment d'adovat i secat. Tot dins d'un entorn espaiòs en la restaurada antiga fàbrica.

El dia ens va deixar lliures de pluja, i vam gaudir també de les estones de temps lliure al pati de la fàbrica i d'un gegantí parc.

Una bona experiència que quedarà en el record i ens servirà per respondre preguntes al nostre primer projecte de medi: Els éssers vius.
Aquí a sota també teniu l'enllaç per descarregar-vos les fotos que volgueu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada